Over Caroline

Mijn naam:
Caroline Korteweg

Vroeger wilde ik worden:

Dolfijnentrainer of arts

Wat ben ik geworden?

Advocaat, en nu ook schrijfster van 'Emmetje en het plastic-avontuur'!


Waarom ik Emmetje en het Plastic-avontuur heb geschreven

Het begon allemaal in december 2020: ik was aan het surfen in de Grote Oceaan, omringd door dolfijnen. Als klein meisje wilde ik graag dolfijntrainer worden dus ik kon mijn geluk niet op! Maar naast dolfijnen zag ik nog wat anders om mij heen: plastic. Ik werd er boos en verdrietig tegelijk van. Deze prachtige wereld is zo goed voor ons, ze geeft ons alles wat wij nodig hebben om te kunnen leven. En toch krijgen wij het niet voor elkaar ook zo goed voor haar te zorgen. We vervuilen haar, terwijl we haar net als ons eigen huis schoon zouden moeten houden!!

Ik wilde mijn steentje bijdragen (wil ik nog steeds) en dacht bij mijzelf: er moet een gedragsverandering plaatsvinden. En waar kunnen we dan het beste beginnen? Bij kinderen! Want wat is er nu beter dan kinderen op jonge leeftijd het juiste leren? Iets goed leren is immers leuker dan iets afleren. Het schrijven van een kinderboek stond altijd al op mijn verlanglijstje en dus, then and there, besloot ik mijn eerste kinderboek te schrijven, Emmetje en het plastic-avontuur. 

Zodra kinderen beseffen hoe prachtig en bijzonder onze planeet is, maar ook hoe kwetsbaar, zullen ze hopelijk zuiniger met haar omgaan.


HET SCHRIJVEN VAN EEN BOEK VOOR KINDEREN STOND ALTIJD OP MIJN VERLANGLIJSTJE