Zwerfafval achterna

Gepubliceerd op 19 oktober 2021 om 09:43

Erger jij je ook zo aan al die blikjes, flesjes en verpakkingen die je in de natuur en op straat tegenkomt? Nou, je bent niet de enige! Toch laten we de troep die we onderweg tegenkomen vaak liggen. Het is vies en eigenlijk maar irritant om andermans rommel op te ruimen. Gelukkig zijn er al veel mensen en organisaties die in actie komen. En dat is mooi, want geschat wordt dat als 25 procent van de Nederlanders één stuk zwerfafval per dag opruimt, er al snel geen zwerfafval meer te vinden is in Nederland!

Daarom mijn oproep: ruim elke dag minstens één stuk zwerfafval op! Het geeft een goed gevoel, is zo gepiept en je kunt het overal en altijd doen: tijdens je wandeling naar de supermarkt of door het park, als je de hond uitlaat, tijdens het sporten en ga zo maar door. Of doe mee aan bijvoorbeeld de Boskalis Beach Cleanup Tour, de Keep It Clean Day of de Landelijke Opschoondag of volg organisaties zoals Plastic Soup Foundation, Plastic Whale Foundation en 4Ocean. Al deze organisaties proberen op hun eigen manier de wereld te verlossen van zwerfafval! 

Met kinderen een afvalrondje lopen, is ook een top idee! Je kan er zelfs een verjaardagsfeestje van maken. Geef ze handschoenen, een zak en een afvalgrijper en daag ze uit zo veel mogelijk afval te rapen. Heb je geen afvalgrijper? Een barbecue tang werkt ook! Je zult zien dat ze het leuk vinden en stiekem best een beetje trots zijn op zichzelf. En terecht, ze hebben de wereld weer een beetje mooier gemaakt!

 

Go get them tigers!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.